Lees verder

Algemeen

Onze school

De Zonnewijzer staat aan het Gangwerk 58 en richt zich voornamelijk op de Grote Waal. De schoolpopulatie is een goede afspiegeling van de wijk waarin kinderen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden wonen.

De Zonnewijzer is een school met ruim 300 kinderen verdeeld over 12 groepen. Het team bestaat uit 25 leerkrachten, waarvan er een aantal in deeltijd werken. Ook beschikt de school over 3 onderwijsassistenten.

Het gebouw oogt ruim en licht en in totaal hebben we 13 lokalen beschikbaar voor onderwijs, verder is er een handvaardigheidslokaal, een spreekkamer en zijn er twee schoolpleinen. Naast de school is een tuin aangelegd. Hier kunnen leerlingen zelf groente en bloemen verbouwen en dragen zij zelf zorg voor het onderhoud. Zo leren ze waar ons eten vandaan komt, wat er bij komt kijken om het te verbouwen en niet te vergeten hoe het smaakt.

Wij fungeren als opleidingsschool en daardoor werken en leren er veel stagiaires bij ons. Wij vinden het namelijk onze taak en verantwoordelijkheid om onze collega's van morgen, een goede basis voor het vak van leerkracht mee te geven. 

Er is een vakleerkracht voor lichamelijke opvoeding (gymnastiek) en er is een leerkracht voor Humanistisch Vormingsonderwijs (HVO). De school beschikt alle dagen over een conciërge en een administratief ondersteuner die dinsdagmiddag en donderdagochtend beschikbaar is.

Leerling aan het woord

Bij het uitgaan op vrijdagmiddag: "Mag ik morgen ook komen?"