School algemeen

School algemeen

Onze school

De Zonnewijzer staat aan het Gangwerk 58 en richt zich voornamelijk op de Grote Waal. De schoolpopulatie is een goede afspiegeling van de wijk waarin kinderen uit diverse culturen en met verschillende achtergronden wonen.

De Zonnewijzer is een school met ongeveer 300 kinderen verdeeld over 13 groepen. Het team bestaat uit 23 leerkrachten, waarvan er een aantal in deeltijd werken. Ook beschikt de school over 7 onderwijsassistenten.

Het gebouw oogt ruim en licht en in totaal hebben we 13 lokalen beschikbaar voor onderwijs. Er is een handvaardigheidslokaal, een spreekkamer en zijn er twee schoolpleinen. Naast de school is een moestuin aangelegd waar groente worden verbouwd. De  kinderen leren zo waar ons eten vandaan komt, hoe het groeit en wat er bij komt kijken om het te verbouwen. Vanzelfsprekend wordt er ook geproefd als er geoogst kan worden.


    
                                                               

Wij zijn een opleidingsschool en daardoor werken en leren er veel stagiaires bij ons. Wij vinden het namelijk onze taak en verantwoordelijkheid om onze collega’s van morgen, een goede basis voor het vak van leerkracht mee te geven. 

De gymlessen van groep 3 t/m 8 worden door een vakleerkracht lichamelijke opvoeding (gymnastiek) gegeven.  De school beschikt alle dagen over een conciërge en een administratief ondersteuner die dinsdagmiddag en donderdagochtend beschikbaar is.

Leerling aan het woord

Bij het uitgaan op vrijdagmiddag: "Mag ik morgen ook komen?"