Gelijke kansen

Onderwijs is gratis in Nederland. Het budget dat wij als school krijgen gaat op aan alle onderwijskundige zaken. Om ook allerlei leuke activiteiten en feestelijkheden te organiseren hebben we samen met de MR en het bestuur nagedacht hoe voor voor gelijke kansen voor alle leerlingen kunnen zorgen.

Gelijke kansen

Onderwijs is gratis in Nederland. Het budget dat wij als school krijgen gaat op aan alle onderwijskundige zaken.
Om ook allerlei leuke activiteiten en feestelijkheden te organiseren hebben we samen met de MR en het bestuur nagedacht hoe voor voor gelijke kansen voor alle leerlingen kunnen zorgen.

Gelijke kansen

 

Op onze school is een zeer betrokken ouderraad actief die zich bezighoudt met het organiseren van allerlei activiteiten die zowel onder als buiten schooltijd plaatsvinden. Al deze activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle leerlingen van ons kindcentrum.

De afgelopen jaren was er sprake van een vrijwillige ouderbijdrage van €27,50. Dat bedrag werd geïnd door de ouderraad en hiermee werden de georganiseerde activiteiten bekostigd. Dat maakte dat het organiseren en vooral de uitvoering van activiteiten afhankelijk was van de inkomsten uit deze ouderbijdrage. Wij realiseren ons heel goed dat niet iedereen zo'n bedrag kan missen en daarom hebben we samen met de MR en het bestuur nagedacht over hoe we ervoor kunnen zorgen dat er ook daadwerkelijk eerlijke en gelijke kansen voor al onze leerlingen ontstaan.

Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat er vanaf schooljaar 2024/2025 geen vrijwillige ouderbijdrage of een bijdrage voor schoolreisjes zal worden gevraagd, maar dat De Zonnewijzer dit, samen met haar bestuur, voor elke leerling beschikbaar stelt.

Wij zullen elk jaar een bedrag van € 60,00 per leerling reserveren. Over 8 jaar zal het totale bedrag ervoor zorgen dat alle activiteiten van de Ouderraad en de uitstapjes en schoolreisjes uitgevoerd kunnen worden.

Om dit ook daadwerkelijk allemaal uit te kunnen voeren is het wel noodzakelijk dat diezelfde schoolreisjes, financieel gezien, een opbouw hebben. Voor de kleuters een relatief goedkoop, schoolreisje dichtbij huis, terwijl dit met het voortschrijden van de jaren steeds verder uitgebouwd zal worden. Het betekent ook dat vanaf schooljaar 2024/2025 alleen groep 8 nog op schoolkamp zal gaan.



 

Leerling aan het woord

Bij het uitgaan op vrijdagmiddag: "Mag ik morgen ook komen?"